در هتل سنتی اصفهان، مجموعهای از داستانهای دستنویس و روایتهای تاریخی از اوایل دوران صفوی تا اواخر قاجار با دقت توسط تیم هتل گردآوری و نوشته شده است. این داستانها سپس در اختیار یک هنرمند تصویرساز قرار گرفت تا با الهام از این روایتها، تجسمی بصری از گذشته را خلق کند.
هنر تصویرسازی، هنری است که در آن هنرمند با استفاده از قلم، رنگ و تخیل خود، مفاهیم و صحنهها را از دنیای کلمات به دنیای تصویر منتقل میکند. هنرمند ما، پس از مطالعه دقیق این داستانها، آنچه را که در ذهنش شکل گرفته بود به تصویر کشید و با دقت و ظرافت، لحظات مهم و تاثیرگذار تاریخ را زنده کرد.این تابلوهای نقاشی که اکنون در پذیرش هتل قرار دارند، چیزی فراتر از نقاشیهای معمولی هستند؛ هر تابلو، تجسمی از روح داستانهاست و همچون پنجرههایی به دورانهای گذشته، روایتگر لحظات و رویدادهای سرنوشتساز تاریخ ایران است.
نبرد شاه عباس و ازبک ها(صوفی و ازبک)
بیشترین تماس ایران با دیار ازبک ها، در دوره صفویه به وقوع پیوسته است. در این دوران که با برخاستن شاه اسماعیل در تبریز آغاز می شود، امپراطوری عثمانی متوجه ایران شیعه می شود و صفویان در مرزهای غربی چنان درگیر می شوند که مرزهای شرقی مورد تاراج ازبک ها قرار می گیرد. شاه اسماعیل اما آرام نمی نشیند و در 916ه.ق به قصد سرکوبی ازبک ها عازم خراسان می شود. او مشهد را در 26 شعبان همین سال از ازبک ها پس می گیرد و پس از کشتن شیبک خان بنیان گذار حاکمیت ازبک و هزاران نفر از سپاهیانش وارد مرو می شود. یکی از نقاشی دیواری های کاخ چهلستون اصفهان ظاهراً شاه اسماعیل را در همین نبرد سرنوشت ساز نشان می دهد. هرچند بعضی معتقدند که در این نقاشی شاه عباس در نبرد با ازبک ها به تصویر کشیده شده. امروزه از این همه اوج و فرودهای تاریخی تنها چند نقاشی بر در و دیوار پایتخت صفویان باقی مانده است. نقاشی بزرگی از فتح هرات به دست شاه عباس که در آن ازبک ها به سختی شکست خوردند بر سر در بازار قیصریه اصفهان در میدان نقش جهان هک شده. در تالار شاه نشین چهلستون هم، سه نقاشی با موضوع ارتباط ایران و ازبکستان ثبت شده. دو نقاشی به مجلس پذیرایی از شاهان فراری ازبک در زمان شاه عباس اول و دوم تعلق دارد و نقاشی سوم تصویر جنگ ایران و ازبک ها را نشان می دهد. عده ای معتقدند که در این نقاشی نبرد شاه اسماعیل به تصویر کشیده شده اما برخی از مورخین هم معتقدند که این نقاشی متعلق به شاه عباس و فتح خراسان است. نقاشی های چهلستون، به خوبی نمایانگر سیاست دو گانه صفوی دربرابر دشمنانشان است. سیاستی آمیخته به مِهر و کین.